Hladni prigrizki

Ne glede na to ali pripravljate več-hodno večerjo ali pa samo druženje ob dobri pijači so hladni prigrizki vedno odličen spremljevalec. Nič pa ni bolj osvežilnega kot hladni prigrizki, ki jih lahko pripravimo kar doma v udobju svoje kuhinje, brez pretiranih cen. Več na: www.pipo.si/hladni-prigrizki-in-oblozeni-kruhki.

Hladni prigrizki

Naj vam podamo nekaj preprostih, a okusnih receptov za hladne prigrizke, ki bodo navdušili vaše brbončice.

 • Zelenjavne rolade s feto in špinačo: Začnite z rezinami bučk, ki jih nadevate s feto, špinačo in svežimi zelišči. Zvijte jih in postrezite kot osvežujoč prigrizek.
 • Melona s pršutom: Kombinacija sladke melone in slanine je klasična, a vedno osvežujoča. Narežite melono na kocke in jo postrezite s tankimi rezinami pršuta.
 • Cezarjeva solata v kozarcu: Pripravite mini verzijo Cezarjeve solate v kozarcu. Plastično kozarec napolnite s hrustljavimi listi solate, piščančjim mesom, parmezanom in prelivom.
 • Avokadov čokoladni Mousse: Presenetite svoje brbončice z osvežujočo sladico. Zmešajte avokado s kakavom, medom in vanilijo za hitro pripravljen čokoladno mousse.
 • Jogurtovo dresiranje s sadjem: Zmešajte jogurt z medom in vanilijo ter ga postrezite kot osvežujočo prilogo za sveže narezano sadje, kot so jagode, ananas in grozdje.
 • Riževi papirji z rakci in zelenjavo: Namakajte riževe papirje in jih nadevajte s tankimi rezinami kuhanih škampov, rezinami kumare, avokadom in listi mete. Postrezite s sojino omako za potopitev.
 • Mint limonada s kockami jagod: Pripravite hladno mint limonado in ji dodajte kocke zamrznjenih jagod za osvežujočo pijačo in prigrizek v enem.

Z uporabo svežih sestavin in preprostih postopkov lahko hitro pripravite slastne hladne prigrizke kar doma. Ne samo, da boste uživali v okusnih kreacijah, ampak boste tudi preprečili vročinsko izčrpanost kuhinje. Zdaj je čas, da se osvežite in razvajate svoje brbončice z domačimi hladnimi prigrizki.

Hladni prigrizki

Kdaj pripraviti hladne prigrizke?

Hladne prigrizke je primerno pripraviti v različnih situacijah, odvisno od okusa, preferenc gostov ter letnega časa. Tu je nekaj primerov, kdaj bi bilo idealno pripraviti hladne prigrizke:

 • Poletni pikniki: Hladni prigrizki so odlična izbira za sproščujoče poletne piknike, saj ne le zadovoljijo vaše brbončice, temveč tudi zagotavljajo dobrodošlo olajšanje pred vročino. Skrbno izbrani hladni prigrizki, ki vključujejo osvežilne sestavine, dodajo piko na i vašemu piknik doživetju, zagotavljajoč, da boste lahko uživali v okusnih kreacijah, ne da bi se zatekli k težkim in vročim obrokom.
 • Enostavni večeri brez kuhanja: Ko si zaželite sproščenih večerov brez nepotrebnega časa v kuhinji, postanejo hladni prigrizki odlična in praktična rešitev. Z njihovo enostavno pripravo lahko hitro pripravite raznovrstno paleto okusov, ki zadovoljijo vaše želje po nečem lahkotnem, a hkrati okusnem. Hladni prigrizki postanejo nepogrešljivi spremljevalci sproščenih večerov, saj omogočajo uživanje v okusih, ne da bi se ukvarjali s kompleksno pripravo obroka.
 • Praznične potešitve: V času prazničnih obdobij, ko mize šibijo pod težo različnih jedi, se lahki hladni prigrizki izkažejo kot dobrodošla potešitev. Njihova lahkotnost in svežina predstavljajo idealen kontrast bogatim obrokom praznične kuhinje. Z izbiro hladnih prigrizkov na praznični mizi lahko dosežete ravnotežje med različnimi okusi, hkrati pa svoje goste razveselite s svežino in raznolikostjo. To postane ključnega pomena pri ustvarjanju prazničnega vzdušja, kjer okusne poslastice zadovoljujejo vse čute.
 • Poslovna srečanja in delovni odmor: Na poslovnih srečanjih ali med delovnim odmorom so hladni prigrizki neprecenljiva izbira. Z njihovo enostavno pripravo ne boste porabili veliko časa, še vedno pa boste zagotovili kakovostno in okusno izkušnjo. Z lahkoto jih postrežete, hkrati pa pripomorejo k sproščenemu in učinkovitemu delovnemu okolju. Sveže sestavine in okusne kombinacije hladnih prigrizkov bodo zagotovile, da se vaše poslovne sestanke ali delovne odmore zapomnijo tudi po kulinariki, kar dodatno prispeva k pozitivni atmosferi in povezovanju zaposlenih.

Vendar pa ni fiksnih pravil, kdaj pripraviti hladne prigrizke. Pomembno je, da prilagodite izbiro prigrizkov glede na okoliščine in preference, vedno pa bodo dobrodošli, kadar želite osvežujočo in lahko jed.