zdravstveno zavarovanje

Iščete ugodno zdravstveno zavarovanje za vso družino, ki ga boste lahko uporabili, ko ga boste potrebovali? Če ste odgovorili pritrdilno, potem je zdravstveno zavarovanje Prva zdravje prava izbira za vas. Vsi se zavedamo, da je zdravje ena izmed naših najpomembnejših vrednot. Ohranjanje zdravja in skrb zanj pa sta običajno povezana tudi z visokimi stroški. Na žalost je vse več zdravstvenih storitev zagotovljenih le v omejenem obsegu in ob predolgih čakalnih dobah. Samoplačniško pa so mnogim pacientom težko ali sploh nedostopne zaradi visokih stroškov. Zato je dodatno zdravstveno zavarovanje prava izbira, saj vam omogoča, da sebi in svojim najbližjim bistveno olajšate neprijetno situacijo ob različnih boleznih in poškodbah.

Zdravstveno zavarovanje prilagojeno vsej družini

V nadaljevanju vam predstavimo, katera zavarovanja vam ponuja zavarovalnica Prva zdravje za vso vašo družino.
• PRVA Zdravje je dodatno zdravstveno zavarovanje, ki vam pri novonastalih boleznih in poškodbah omogoča dostop do kakovostnih zdravstvenih storitev v 10 delovnih dneh. Zavarovanje vključuje pregled pri specialistu in zdravila (do 250 € letno), operativne posege, rehabilitacije in drugo zdravniško mnenje. Pri tem pa vam ne bo treba skrbeti za stroške, saj jih bo za vas povrnila zavarovalnica.
• PRVA Zdravje za otroke zajema organizacijo in plačilo stroškov specialističnih pregledov, diagnostično-terapevtskih postopkov in posegov ter laboratorijskih pregledov, meritev in preiskav.
• PRVA Zdravje – kolektivno zagotavlja vsem zaposlenim in njihovim družinskim članom naročanje na zdravstvene storitve v zasebnem sektorju vsak dan v letu ter hiter dostop do diagnoze, zdravljenja, rehabilitacije in tudi drugega zdravniškega mnenja.

Zakaj je dobro, da ima vsak sklenjeno dodatno zdravstveno zavarovanje?

Poškodba ali bolezen se običajno zgodi nepričakovano in takrat moramo vse moči usmeriti v čim hitrejše okrevanje. Še posebej pri težjih boleznih, ki lahko ogrožajo tudi vaše življenje, je vsaka druga skrb odveč. V takšnih primerih vam nadstandardno oz. dodatno zdravstveno zavarovanje omogoča, da čim hitreje poskrbite zase in za najboljši rezultat zdravljenja. S tovrstnim zavarovanjem boste v najkrajšem možnem času prišli do zdravnika specialista, posega, rehabilitacije in vsega, kar v tistem trenutku najbolj potrebujete.

zdravstveno zavarovanje

Razlika med dodatnim in dopolnilni zdravstvenim zavarovanjem?

Verjetno vas bega, kakšna je razlika med dvema zelo podobnima terminoma, ki predstavljata nekaj povsem drugega. Zato je naslednjih nekaj vrstic namenjenih razlagi. Pomembno je vedeti, dopolnilno zdravstveno zavarovanje krije razliko do stroškov, katero ne krije obvezno zavarovanje. V Sloveniji sta obe zavarovanji nujno potrebni. Medtem ko je dodatno zdravstveno zavarovanje kot prostovoljno – nadstandardno zavarovanje. Posamezniku, ki ga sklene omogočajo večji obseg pravic in višji standard potrebnih storitev, kot to določata skupaj obvezno in dopolnilno zavarovanje. Med drugim vam dodatno zavarovanje omogoča tudi možnost, da se izognete čakalnim vrstam in pridete do ustrezne specialistične obravnave v najkrajšem možnem času – kar je še posebej pomembno, tudi brez napotnice.

Zdravstveno zavarovanje, ki omogoča kratke čakalne dobe

Da se morebiti vaše zdravstveno stanje ne bi poslabšalo, zaradi predolgih čakalnih dob, lahko preprečite preprosto s sklenitvijo dodatnega zdravstvenega zavarovanja pri Prvi osebni zavarovalnici, d.d.. S tem si boste zagotovili, da bo za vas najdaljša čakalna doba največ 10 delovnih dni. Povejmo še, da je za zavarovance zdravstvenega zavarovanja PRVA Zdravje povprečna čakalna doba na termin obravnave (specialističnega pregleda ali katere druge zdravstvene storitve) le 5 delovnih dni.

Zato ne odlašajte in še danes obiščite spletno stran zavarovalnice in sklenite dodatno zdravstveno zavarovanje. Če niste povsem prepričani, katero zdravstveno zavarovanje, ki ga ponuja Prva zavarovalnica je najboljše za vas, izpolnite kontaktni obrazec. Strokovna ekipa vam bo z veseljem svetovala, da boste s sklenitvijo zavarovanja, dobili natanko to, kar je za vas najboljša možna izbira.