Zunanji žar

Sezona piknikov se bo začela, zato je pravi čas za razmislek o nakupu novega, če je vaš trenutni žar že dotrajan ali pa ga še sploh nimate. Ponudbo najdete na https://furlan.si/zunanji-zar/. Zunanji žar dodaja poseben čar kosilu na terasi ali pikniku v prelepem okolju. Na trgu je široka ponudba žarov različnih vrst in kakovosti, zato vam predstavljamo nekaj razlogov, zakaj bi morali izbrati visokokakovosten zunanji žar.

Priprava jedi na žaru zahteva drugačen pristop kot kuhanje ali pečenje v kuhinji, zato ima svoje zakonitosti, ki jih obvladajo izkušeni žar mojstri. Postati žar mojster ni tako težko, potrebujete le dobro opremo in veliko vaje. Za pridobitev izkušenj poskrbite sami, za zagotovitev dobre opreme pa je na voljo podjetje Furlan.

Zunanji žar

Prednosti zunanje žar opreme

Najpomembnejši del opreme žar mojstra je zunanji žar. Zunanji žar ne poenostavi začetek dela, ampak omogoča tudi boljše spoznavanje žara, saj delate vedno v enakih pogojih. Ko ga enkrat namestite, se vam ni več treba ukvarjati z vetrom, saj omogoča dosledno delo v enakih pogojih. To vam omogoča, da resnično spoznate zakonitosti vašega zunanjega žara. Največja prednost zunanjega žara je, da je vedno tam. Ko ga enkrat vgradite v delovno površino, z njim nimate več težav in lahko vsakič, ko si zaželite, začnete z delom brez nepotrebnega prestavljanja pripomočkov.

Raznolikost zunanjih žarov

Zunanjih žarov poznamo več vrst, premični in nepremični. Ne glede na vrsto, imamo lahko zunanji žar vedno na istem mestu, še posebej, če ga imamo pod streho. V času izven sezone peke na prostem ga lahko pospravimo v hišo. S stalnim mestom za peko želimo zagotoviti, da je vedno vse na svojem mestu.

Brez vonja po žaru v stanovanju

Peka notri ni nujno slaba, saj nas lahko v hladnih dneh reši težave, ko želimo okusne čevapčiče, vendar pa se vonj po žaru zadržuje v stanovanju še več dni. Zunanji žar rešuje to težavo, saj je namenjen peki zunaj, kjer lahko s svojim vonjem le povabimo sosede na piknik.

Pomembnost kvalitete pri nakupu žara

Pri nakupu žara je ključna kvaliteta. Žar je dolgoročna investicija, zato je pomembno izbrati kvalitetno izdelan žar, ki vam bo omogočil nemoteno uporabo še veliko sezon brez večjih težav. Investiranje v kvaliteten žar se izplača, saj bo zanesljiv partner pri vašem delu. Zunanji žar je odlična naložba za vsakega pravega žar mojstra. Omogoča hiter začetek dela in enostavno pripravo okusnih jedi. Pri izbiri zunanjega žara je ključna kvaliteta izdelave, saj nam le ta omogoča brezskrbno pečenje dobrot tudi več desetletij.

Osnovne vrste žarov

Žari se razvrščajo predvsem glede na vir toplote. Najširša izbira je na voljo pri vrtnih žarih, ko imate na razpolago dovolj prostora. Med najbolj priljubljene vrste spadajo klasični žari na oglje, plinski žari in električni žari, ki so primerni za uporabo tako na vrtu kot tudi v kuhinji.

Hitra, varna in enostavna peka

Električni žari ponujajo hitro, varno in enostavno peko brez potrebe po kurivu. Priključite jih le v električno vtičnico, peka je hitra, čiščenje pa preprosto. Na voljo so tako majhni kompaktni modeli za manjše prostore kot tudi večji modeli za večje skupine. Električni žari ne ustvarjajo pepela ali dima, kar omogoča bolj zdravo peko, vendar pa jim manjka značilen okus mesa, ki ga dosežemo s peko na tradicionalnem žaru na oglje.

Zunanji žar

Klasična peka z edinstvenim okusom

Žari na oglje predstavljajo klasiko peke na žaru, ki jo mnogi gurmani obožujejo zaradi edinstvenega okusa. Čeprav se segrejejo počasneje kot električni ali plinski žari, terjajo več truda pri pripravi hrane in vzdrževanju. Vendar pa je za mnoge okus hrane, pripravljene na žaru na oglje, vreden dodatnega truda. Na voljo so tudi manjši modeli, primerni za postavitev na mizo ali balkon ter prenos na piknik.

Hitra in enostavna priprava s čistim rezultatom

Plinski žari ponujajo izjemno priročno pripravo hrane s hitrim in enostavnim segrevanjem ter visoko učinkovitostjo. Delujejo na plin propan-butan, ki je dostopen skoraj povsod. Enostavno vzdrževanje in čiščenje sta dodatni prednosti. Pri peki na plinskem žaru ni dima ali pepela, pogosto pa so opremljeni tudi z ločevalnikom maščobe, ki preprečuje uhajanje maščobe in olajša čiščenje.