Za mnoge kupce se odločitev za nakup aparata za kavo začne s preučevanjem različnih možnosti, ki jih ponuja trg. Med številnimi možnostmi so postali kavni aparati na kapsule priljubljeni zaradi njihove preprostosti in praktičnosti. Druge možnosti so še klasični espresso avtomati, avtomatski espresso avtomati ter kavni aparati s filtrom.

Preprosta priprava kave z aparatom na kavne kapsule

Ena od največjih prednosti, ki jo imajo kavni aparati na kapsule, je enostavna priprava kave. Uporaba takega aparata je izjemno preprosta – kavne kapsule le vstavimo v aparat in pritisnemo na gumb za želeno količino kave. Te gumbe lahko prilagodimo glede na to, ali želimo krajšo ali daljšo kavo. Po pripravi kave se kapsula samodejno odstrani, kar olajša čiščenje in vzdrževanje aparata.

kavni aparati na kapsule

Hitra priprava kave z kavnimi kapsulami

Za mnoge, ki cenijo hitrost, je hitra priprava kave ena glavnih prednosti, ki jo nudijo kavni aparati na kapsule. Celoten postopek, ki traja le nekaj sekund, poteka hitro in brez potrebe po stalni prisotnosti uporabnika. Preprosto postavimo skodelico, vstavimo kapsulo in pritisnemo gumb. V nekaj trenutkih je okusna kava pripravljena, pripravljena za uživanje. To je še posebej koristno za tiste z natrpanim urnikom, ki nimajo časa za pripravo kave.

Higiena in enostavno čiščenje kavnih aparatov

Poleg hitrosti pa kavni aparati na kapsule zagotavljajo tudi čisto pripravo. Brez potrebe po doziranju kave v ročko je postopek izjemno higieničen. Kava ostane zaprta v kapsuli, kar preprečuje razlitje ali puščanje kave. Ta lastnost je še posebej koristna v pisarnah ali domovih, kjer je hitrost in čistoča ključnega pomena. Čiščenje takega aparata je enostavno in ga je treba opraviti le približno vsakih 300 skodelic kave, kar olajša vzdrževanje in podaljša življenjsko dobo aparata.

Priljubljenost kavnih kapsul na trgu

Vzpon in tržna rast kavnih kapsul sta bila impresivna. Kava ostaja ena najbolj priljubljenih pijač na svetu, z dnevnim povprečjem dveh milijard skodelic po ocenah. Med različnimi metodami priprave so v zadnjem času kavne kapsule pridobile vedno večjo priljubljenost. Prodaja kapsul je v preteklem letu doživela izjemen porast, ki se je povečal za 24 odstotkov. Skupna svetovna vrednost prodaje kavnih kapsul zdaj znaša impresivnih 11,37 milijarde evrov.

Raznolikost okusov kave

Okusnost kave je neposredno povezana z vrsto kavnih zrn, ki se uporabljajo pri pripravi. Med najbolj znanimi sortami so Arabica in Robusta. Arabica uspeva na nežnih in zahtevnih rastlinah, najbolje na visokih nadmorskih višinah, zlasti v Srednji in Južni Ameriki ter vzhodni Afriki. Njen značilen okus in aroma se najbolje razvijata na teh visokogorskih območjih.

Robusta, po drugi strani, je bolj trdna vrsta kavnih zrn, ki je odporna na različne vremenske razmere tropskega podnebja. Uspeva na nižinskih območjih, kjer so visoke temperature in visoka vlažnost, predvsem v zahodni Afriki in jugovzhodni Aziji. Nespresso kave, na primer, izvirajo iz 15 različnih držav in 3 celin. Ta raznolikost izvorov in vrst kave prispeva k bogatim okusom in aromam, ki jih lahko uživamo pri pitju kave.

Nespresso Essenza Mini – kompaktna eleganca

Kavni aparati na kapsule Nespresso Essenza Mini so zasnovani za minimalističen videz in maksimalno uporabnost. Ti kavni aparati na kapsule so na voljo v dveh elegantnih oblikah, vsaka s tremi različnimi barvnimi možnostmi, kar vam omogoča, da izberete napravo, ki najbolje ustreza vašemu okusu in stilu. Kavni aparati na kapsule Essenza Mini ponujajo dve prilagodljivi velikosti kave, tako da lahko kavo pripravite po svojih željah.

Inissia – preprostost in učinkovitost

Inissia je pametno oblikovan aparat za kavo na kapsule, ki olajša vaše vsakodnevne ritualne. S funkcijami kot je možnost nastavitve velikosti za dve skodelici in samodejni izklop po 9 minutah, Inissia zagotavlja enostavno uporabo in praktičnost. Z enim dotikom gumba se voda segreje v le 25 sekundah, pripravljena za kavo iz več kot 25 različnih Grands Cru kav. Njen kompakten in lahek dizajn omogoča, da se popolnoma prilega vsakemu prostoru.

Inissia ne le, da prinaša barvno raznolikost in estetsko zadovoljstvo, ampak tudi praktično uporabnost. S kompaktno velikostjo in lahkim dizajnom je Inissia priročna za uporabo in premikanje. Ima snemljiv rezervoar za vodo in posodo za uporabljene kapsule, vključno z zložljivo posodo za kapljice. Z 2-letno garancijo in zmogljivim delovanjem pod tlakom 19 barov Inissia ponuja zanesljivost in kakovost.

kavni aparati na kapsule

Vsebnost kofeina v kavnih kapsulah

Različne vsebnosti kofeina v kavnih kapsulah so odvisne od vrste uporabljenih zrn. Robusta kava običajno vsebuje več kofeina kot Arabica. Robusta vsebuje povprečno 2,4 % kofeina, medtem ko je v Arabici ta delež približno 1,3 %. Kapsule brez kofeina vsebujejo minimalno količino kofeina, običajno manj kot 0,1 %. Na primer, klasična Nespresso kapsula, ki vsebuje 5 gramov mlete Arabice, bo imela približno 65 miligramov kofeina.