odkup surovin

Se sprašujete kam z odpadnim materialom, ki ga imate doma? Odločite se za odkup surovin in tako združite prijetno s koristnim – znebite se odpadnega materiala, pri tem pa še nekaj dodatnega zaslužite. Nenazadnje pa z odkupom surovin prispevate k čistejšemu okolju in varujete naravo. Če se za odkup surovin odločite pri priznanem uradnem podjetju, boste tako sebi, kot okolju naredili velikansko uslugo – tovrsten ponudnik vam bo namreč ponudil kar najboljšo ceno, poleg tega pa je pri svojem delu zavezan k prav posebnemu poslanstvu – odsluženim surovinam podarjajo novo življenje. Odkupljenega materiala namreč ne zavržejo, pač pa mu s pomočjo reciklaže povrnejo prvotne lastnosti in tako omogočijo, da se ponovno uporabi za izdelavo različnih izdelkov.

V nadaljevanju si preberite tiste najpomembnejše informacije o odkupu odpadnega materiala, za vse ostalo pa se obrnite na podjetje Krizant d.o.o., enega izmed vodilnih ponudnikov odkupa surovin pri nas.

Material, primeren za odkup

Če ste se odločili, da berete naprej, potem se gotovo že sprašujete, kateri material je najbolj primeren za odkup surovin. Ob omembi te storitve verjetno večina najprej pomisli na odkup kovin, ki sicer res da velja za eno najbolj priljubljenih možnosti. Vendar pa poleg odpadnega kovinskega materiala obstajajo še številne druge surovine, ki so za odkup še kako primerne.

Verjeli ali ne, ampak za odkup so še posebej zanimivi bakreni kabli, sploh tisti z visoko vsebnostjo tega priljubljenega elementa. Iz tovrstnih kablov se namreč izloči baker in ga s pomočjo reciklaže povrne v prvotno obliko. Poleg bakrenih kablov podjetje Krizant d.o.o. odkupuje tudi kable z vtikači, aluminijaste kable ter kable z dodatkom svinca. Na tem mestu je potrebno omeniti tudi mehko bakreno žico, ki jo lahko prav tako zlahka iztržite.

odkup surovin 1

V grobem velja, da je kakršenkoli material, ki vsebuje vsaj nekaj bakra primeren za odkup surovin. Baker je namreč zelo cenjena kovina, povpraševanje po njej pa izjemno. Zelo stabilna in visoka je tudi njegova cena na tržišču, zato boste lahko z odpadnim materialom, ki vsebuje dovolj bakra, tudi kar nekaj zaslužili.

Kako poteka odkup surovin?

Postopek odkupa surovin poteka po ustaljeni praksi, saj se je ta izkazala za najboljšo. V prvem koraku stopite v stik s ponudnikom – lahko jim pišete ali pa izpolnite obrazec na spletni strani. Tako se boste kar najhitreje dogovorili za ogled odpadnega materiala. Nato odpadne surovine pripravite za ogled, kolikor se le da pa jih tudi razvrstite. Tako bo ogled potekal hitreje, lažje pa bo oceniti tudi ceno posamezne surovine. Tekom ogleda poteka analiza surovin, določi se cena, vam pa ponudnik plača kar na licu mesta, z nakazilom na TRR ali v gotovini. Odpadne surovine ponudnik na koncu tudi odpelje.

Odkupa surovin ne more izvajati vsak

Odkup surovin je storitev, ki jo ne more izvajati vsak. Žal je v tem poslu vse preveč podjetij, ki z nadaljnjo prodajo veliko zaslužijo, vam pa pustijo le drobtinice. Zato vam svetujemo, da izberete zaupanja vredno podjetje, ki je registrirano za opravljanje storitve, ljudje pa se k njim radi vračajo. Za odkup surovin je namreč potrebno imeti vsa dovoljenja, saj je odkupljen material potrebno ustrezno obdelati ali reciklirati. Nenazadnje pa vam bo pravi ponudnik ponudil najboljšo ceno za vaš odpadni material.